برگه 1
گفت‌وگوها

میز نقد، میدان جنگ نیست

گفت‌و‌گوی روزنامه‌ی «جام جم» با خسرو نقیبی، یکی از اعضای میز نقد برنامه هفت

خسرو نقیبی یکی از اعضای نسبتا ثابت میز نقد برنامه هفت است. نقیبی که خودش سابقه فیلمنامه نویسی هم دارد  جز و منتقدان جوان و آینده‌داری به حساب‌ می‌آید که در فصل جدید هفت به شکل پررنگ‌تری در نقد‌ها مشارکت می‌کند.  به سراغ نقیبی رفتیم تا نظرش را در مورد اثر گذاری برنامه هفت و میز نقد این برنامه بشنویم.

 

فکر می کنید میز نقد برنامه «هفت» چقدر در سینمای ما اثرگذار است؟

براساس مطالبی که این روزها در رسانه ها و روزنامه ها خواندم، میز نقد برنامه بخشی است که بیشتر از بخش‌های دیگرش مورد استقبال قرار گرفته است. چند روز قبل پرونده ای را در یک روزنامه می خواندم و در آن اینطور نوشته شده بود که در این بخش تکلیف مخاطب مشخص است و شما با مسئله عجیب و غریبی رو به رو نمی شوید.

بازتاب ها بیشتر منفی بوده است یا مثبت؟

زیاد می‌بینم که جماعتی می گویند «هفت برنامه ضعیفی شده است» یا «هفت رو به نابودی می رود» و جمله هایی از این دست. این مطالب در حالی گفته می شود که این حجم از بازتابی که ما در رسانه ها و میان مردم می بینیم، قطعا نشان از ضعیف تر شدن برنامه نیست. فکر می کنم تنها منتقدی باشم که در هر پنج فصل قبلی برنامه «هفت» حضور داشته‌ام. حتی مسعود فراستی هم در دوره ای حضور نداشت اما من در تمام فصل های این برنامه بوده‌ام و می توانم بگویم که همچنان مانند سالیان گذشته، این برنامه بازتاب های خاص خودش را چه از مردم و چه از رسانه ها دارد. مشاهده ادامه مطلب →

گفت‌وگوها

گفت‌وگوی خسرو نقیبی و مهدی کرم‌پور درباره سوفی و دیوانه | همه فقط بلدند در شبکه‌های اجتماعی غر بزنند

خبر آنلاین: فیلم سینمایی «سوفی و دیوانه» پنجمین ساخته مهدی ‌کرم‌پور این روزها در حالی روی پرده سینماهاست که کارگردانش از ابتدای اکران درخواست اکران نیم‌بهای فیلمش را در سینماها داشت، او می‌گوید نسبت به مسائل اجتماعی بی‌تفاوت نیست و این اقدام را هم در همین راستا عملی کرده است.

نژلا پیکانیان: مهدی‌ کرم‌پور کارگردان کم‌کاری است، خودش هم به این مساله واقف است و روندی که در فیلمسازی پیش گرفته را ویژگی کاری و حرفه‌ای‌اش می داند. این کارگردان سینما و تلویزیون سال 95 پنجمین فیلم کارنامه‌اش را کارگردانی کرد، فیلمی که پس از کش و قوس‌های فراوان که البته دیگر آثار این فیلمساز هم از آنها در امان نبوده بعد از دو سال رنگ پرده را به خود دید.

«سوفی و دیوانه» جدیدترین ساخته کرم‌پور اما موافق و مخالف صفر و صد دارد، آنهایی که با فضای خاص فیلم و مفاهیم نهفته آن ارتباط برقرار می‌کنند و گروهی که از اساس با آن مخالف‌اند. به بهانه اکران این فیلم در سینماها از مهدی کرم‌پور و خسرو نقیبی، فیلمنامه‌نویس و منتقد که همکاری‌های مشترکی نیز با کرم‌پور در مقام فیلمنامه‌نویس داشته دعوت کردیم تا درباره این فیلم بیشتر حرف بزنیم.

مشاهده ادامه مطلب →

عکس از محمد طلایی
اخبار

توسط خسرو نقیبی مدیر فرهنگی ستاد سپهری انجام گرفت: رونمایی از جزئیات پروژه «من سهراب سپهری»

رونمایی از گنجینه ۹۰ اثر درباره سهراب سپهری در نودمین سالروز تولد شاعر و نقاش پرآوازه

با حضور چهره‌های بزرگ فرهنگی ایران و با آثاری از على اكبر صادقى، منوچهر معتبر، محمد احصايى، غلامحسين نامى، حسين محجوبى، منوچهر نيازى، عين‌الدين صادق‌زاده، يعقوب امامه‌پيچ، مهرداد محبعلى، ايرج شافعى، كامبيز درمبخش و … در موزه دی‌دی

 

در سالروز ۹۰سالگی سهراب سپهری در موزه دی‌دی از ۹۰ اثر نقاشان، عکاسان و هنرمندان عرصه تجسمی درباره شاعر و نقاش بلندآوازه ایرانی رونمایی شد. نمایشگاهی که در آن آثاری از على اكبر صادقى، منوچهر معتبر، محمد احصايى، غلامحسين نامى، حسين محجوبى، منوچهر نيازى، عين‌الدين صادق‌زاده، يعقوب امامه‌پيچ، مهرداد محبعلى، ايرج شافعى، كامبيز درم‌بخش، کریم امامی، بهرام دبیری، آیدین آغداشلو، احمد عالی، بزرگمهر حسین‌پور، حسن روح‌الامینی، محمدعلی سجادی، شادی قدیریان، سعید نقاشیان، کوشا موسوی و … به چشم می‌خورد.

به گزارش روابط‌عمومی ستاد بزرگداشت سهراب سپهری، در این مراسم که در آن چهره‌هایی چون پرویز تناولی، گلی امامی، منوچهر نیازی، پوری بنایی، آریا عظیمی‌نژاد، خانواده سهراب سپهری و اعضای ستاد مرکزی و شورای علمی بزرگداشت سهراب سپهری حضور داشتند، هم‌چنین از تندیس مومی سپهری در سبک هایپررئال اثر حمید کنگرانی که در ابعاد واقعی او ساخته شده رونمایی و هم‌چنین مجموعه بزرگ «من سهراب سپهری» که شامل چندین مستند، آلبوم موسیقی و کتاب نیز هست معرفی شد.

مشاهده ادامه مطلب →

من دنیل بلیک در سینماتک
اخبار

من دنیل بلیک؛ فیلمی درست برای قضاوت جایگاه کن لوچ در سینما

سیصد و هفتاد و سومین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران با حضور خسرو نقیبی

 

سایت خانه هنرمندان: فیلم «من، دنیل بلیک» در خانه هنرمندان ایران به روی پرده رفت.
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در سیصد و هفتاد و سومین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران دوشنبه 26 شهریور فیلم «من، دنیل بلیک» به کارگردانی کن لوچ در تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران به نمایش در آمد. در ادامه نیز نشست نقد و بررسی فیلم با حضور خسرو نقیبی و کیوان کثیریان برگزار شد.
نقیبی در ابتدای این نشست گفت: «من، دنیل بلیک» فیلم درستی برای قضاوت درباره جایگاه کن لوچ در سینماست. در این فیلم از منظر رویکرد رئالیستی و آنارشیستی، شاهد نگاه بالغ‌تر او نسبت به فیلم‌های متقدمش هستیم. فیلم «قوش» که لوچ در سال 1969 ساخت، از نظر تماتیک به این فیلم خیلی شبیه است اما گذر سال‌ها باعث شده که اکنون با کارگردانی بالغ‌تر با نگاهی کامل‌تر در پرورش موضوع طرف باشیم. مشاهده ادامه مطلب →

من در رسانه‌ها, گفت‌وگوها

از تصمیمات سیاست‌مدارانه داوران تا بلاتکلیفی ۳۶ ساله

کیوان کثیریان، خسرو نقیبی و سیدعبدالجواد موسوی فیلم‌ها و برگزاری جشنواره فجر را نقد کردند

میزگرد خبرآنلاین در پایان سی و ششمین جشنواره فیلم فجر/ ۲۷ بهمن ۱۳۹۶

 

کیوان کثیریان، خسرو نقیبی و سیدعبدالجواد موسوی سه منتقد سینما در فاصله کوتاهی از پایان کار سی و ششمین جشنواره فیلم فجر آثار مهم، اتفاقات جنجالی، داوری‌ها و شیوه مدیریت جشنواره را تحلیل و بررسی کردند.

مهدی درستی: سی و ششمین جشنواره فیلم فجر با تمام اتفاقات تلخ و شیرین که داشت با برگزاری اختتامیه و معرفی برگزیدگان به پایان رسید، اما همچنان بازار صحبت و تحلیل‌ها و نقدها و سخنان داوران درباره جشنواره داغ است.

پس از پایان این رویداد سینمایی فرصت مناسبی است تا با نگاهی متمرکز بر جشنواره به تحلیل آثار راه‎یافته به جشنواره سی و ششم، شیوه برگزاری آن، نحوه داوری و تصمیماتی که از سوی هیات داوران گرفته شد بیاندازیم و به آسیب‌شناسی جشنواره فیلم فجر در 36 سالگی بپردازیم.

به این بهانه در مناظره‌ای با حضور کیوان کثیریان، خسرو نقیبی و عبدالجواد موسوی منتقدان سینما در کافه خبر به گفت‌وگو درباره سی و ششمین جشنواره فجر و باید و نبایدهای آن پرداختیم.

آن‌چه در ادامه می‌خوانید گفت‌وگوی سمیه علیپور با این سه منتقد درباره جشنواره فجر و تمامی اتفاقات و رویدادهای سی و ششمین دوره آن است. مشاهده ادامه مطلب →

روزنامه سینما
اخبار

بازگشت «سینما» به کیوسک مطبوعات

خبرگزاری مهر: رئیس شورای سردبیری روزنامه «سینما» از آغاز دور جدید انتشار این روزنامه به مدیرمسئولی فریدون جیرانی از ۲۱ شهریورماه خبر داد.

خسرو نقیبی رئیس شورای سردبیری روزنامه «سینما» در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اعلام آغاز دور جدید انتشار این روزنامه از فردا ۲۱ شهریورماه همزمان با روز ملی سینما، ‌ درباره تغییرات نسبت به دور قبلی فعالیت این نشریه گفت: در دور اول انتشار روزنامه سینما تلاش ما این بود که به سیاق رویکرد هفته‌نامه سینما در سال‌های دورتر، روزنامه‌ای تحلیلی و تفصیلی در حوزه سینما داشته باشیم که با بازگشت فریدون جیرانی به عرصه مطبوعات هم همراه بود و توقع می‌رفت روزنامه رویکرد جدی‌ به حوزه تحلیل و نقد داشته باشد، اما تجربه‌ای که در بازه زمانی نزدیک به ۸ ماه انتشار داشتیم به ما نشان داد که این رویکرد در قالب روزنامه نمی‌تواند ظرفیت و پتانسیل خاص خود در جامعه را پیدا کند. مشاهده ادامه مطلب →

خانه کاغذی
اخبار, من در رسانه‌ها

مهدی صباغ‌زاده خبر داد | زمان اکران «خانه‌ی کاغذی»

فیلم نت نیوز: مهدی صباغ‌زاده کارگردان خانه کاغذی از زمان اکران این فیلم خبر داد.

مهدی صباغ زاده کارگردان خانه کاغذی درباره زمان اکران این فیلم اظهار کرد: «به احتمال زیاد فیلم در نیمه دوم سال اکران خواهد شد و تا آن زمان هم نسخه نهایی فیلم برای نمایش عمومی آماده خواهد شد.»

پرویز پرستویی، تینا پاکروان، ثریا قاسمی، ستاره اسکندری، مهدی پاکدل، علیرضا کمالی، حسین پاکدل، محسن قاضی مرادی، ارد زند و شقایق فراهانی در فیلم خانه کاغذی به ایفای نقش پرداخته‌اند. فیلم‌نامه‌ی این فیلم نوشته‌ی خسرو نقیبی و علی مسعودی‌نیاست و تهیه‌کننده‌ی آن تینا پاکروان است.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «امیرعلی ابراهیمی روزنامه‌نگار کنارکشیده در خانه‌ قدیمی‌اش همراه دخترش سارا که او هم روزنامه‌نگار است زندگی می‌کند. بازگشت مینو که روزگاری عاشق هم بوده‌اند و شنیدن حقایق درباره‌ دلایل رفتن او، امیرعلی را مجاب به بازگشت دوباره و افشای اسراری می‌کند که بابت آن‌ها خود را بازنشسته کرده. از سوی دیگر سارا که دل در گروی عشق سردبیرش دارد، راه و رسمی متفاوت از پدر برای زندگی‌اش انتخاب کرده است…»

عکس‌ها, من در رسانه‌ها

از میان عکس‌های خبرگزاری‌ها و سایت‌های متعددی که نشست خبری امروز فیلم «رخ دیوانه» را در کاخ جشنواره پوشش دادند، این عکس فولوی خودم و فوکوس صابر ابر را که کار محمد فتحی‌ست، خیلی دوست دارم.
همیشه که قرار نیست خود آدم فوکوس باشد…
؛)

اخبار

«سال‌های ابری» از شنبه ۱۳دی‌ماه روی آنتن

آواز عليرضا قربانی، موسیقی فردین خلعتبری، شعر افشین یداللهی

بانی‌فیلم آنلاین: «سال‌های ابری» از شنبه‌ی هفته‌ی آينده روی آنتن شبکه دوم سيما می‌رود.
مجموعه تلويزيوني «سال هاي ابري» به کارگرداني مهدي کرم پور و تهيه کنندگي محمدعلي اسلامي از شنبه هفته آينده در باکس اصلي شبکه دوم سيما، ساعت ۲۱:۳۰ روي آنتن مي رود. مشاهده ادامه مطلب →

اخبار

مهدی کرم‌پور سريال «سال‌های ابری» را کليد زد

بانی‌فیلم: تصويربرداري سريال «سال‌های ابری» آغاز شد.
تصويربرداري مجموعه تلويزيوني «سال‌هاي ابري» به کارگرداني مهدي کرم‌پور و تهيه‌کنندگي محمدعلي اسلامي به تازگي در تهران و خانه‌اي حوالي شرق تهران آغاز شده است و طبق برنامه‌ريزي‌ها تا اواسط پاييز و حتي تا روزهاي آغازين پخش نيز ادامه خواهد داشت. اين خانه يکي از لوکيشن‌هاي اصلي پروژه خواهد بود که گروه صحنه به مدت يک ماه مشغول بازسازي و طراحي آن بوده‌اند. مجموعه جديد کرم‌پور از نيمه دوم آبان روي آنتن شبکه دوم سيما خواهد رفت. مشاهده ادامه مطلب →

اخبار

فرهی، دهکردی و پاکرو در «یادگاری»

نخستین فیلم نیما طباطبایی با فیلم‌نامه‌ای از خسرو نقیبى

سینمانگار: بی‌تا فرهى به همراه على دهکردى، افسانه پاکرو، صادق توکلى، ارسطو خوش رزم، لیدا عباسى، مهرى آل آقا و هنرمند خردسال مهزیار مرادى در اولین فیلم بلند نیما طباطبایى با نام «یادگارى»، به تهیه کنندگى میر ولى‌اله مدنى به ایفاى نقش مى‌پردازند. مدیریت فیلمبردارى «یادگارى» به عهده حسن قلى‌زاده است و فیلم‌نامه آن توسط خسرو نقیبى به نگارش درآمده است.
داستان «یادگارى» درباره بروز یک حادثه پس از ازدواج سپیده و رامین است که شرایط تازه‌اى را در زندگى پدر و مادر رامین(دکتر بکتاش و سیمین) ایجاد مى کند. نیما طباطبایى پیش از این به عنوان دستیار و برنامه ریز با حمید لبخنده، سیامک شایقى، ضیاء الدین درى، احمد امینى، سپیده فارسى، مهدى کرم‌پور، مسعود نوابى، اسماعیل فلاح‌پور و بهرام کاظمى همکارى داشته است. فیلمبردارى «یادگارى» روز دوازدهم خرداد در مهرشهر کرج آغاز مى‌شود و در شهر رى و مناطق مختلف تهران ادامه خواهد یافت.

فهرست عوامل اصلی این فیلم عبارتند از: کارگردان: نیما طباطبایى/ مشاور کارگردان: فرزاد مؤتمن/ نویسنده‌ی فیلم‌نامه: خسرو نقیبى/ مدیر فیلم‌بردارى: حسن قلى‌زاده/ تدوین: مهدى مهرنیا/ طراح چهره‌پردازى: مهدیه اعرابى/ صدابردار همزمان:على ظهورى/ صداگذارى و میکس: مهدى اکبریان پور/ صحنه: محمدرضا امین زاده/ لباس: مینو عاشورى/عکاس: صبا سیاه پوش/ روابط عمومى: فرامرز روشنایى/ تهیه کننده: میر ولى‌اله مدنى

اخبار

رؤیای من: برزیل؛ قصه‌ای عاشقانه در دل بزرگ‌ترین رخداد فوتبالی جهان

ایسنا: فیلمنامه‌نویس فیلم جدید محمد حسین‌لطیفی معتقد است: «رویای من: برزیل» فیلمی در ستایش عشق، فوتبال و وطن است.
خسرو نقیبی در گفت‌وگو با خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در توضیح فیلم‌نامه‌ی تازه‌ای که از او پروانه‌ی ساخت گرفته است، گفت: به تازگی نسخه‌ی اولیه‌ی فیلمنامه‌ «رویای من: برزیل» را براساس ایده‌ی اولیه و به سفارش علیرضا عزیزی تهیه‌کننده و مجری طرح این فیلم سینمایی که از دوستان قدیمی‌ام است به اتمام رسانده‌ام.
وی توضیح داد:فیلمی که وقایعش در زمان برگزاری بازی‌های جام جهانی فوتبال در این کشور می‌گذرد و قصه‌ی آدم‌هایی‌ست که از جاهای مختلف ایران به دلایل مختلف راهی برزیل می‌شوند تا در جمع مشوقان تیم ملی ایران در طول بازی‌ها باشند.
این فیلم‌نامه‌نویس که آخرین کار سینمایی‌اش «پل چوبی» سال گذشته روی پرده‌ی سینماها رفت، درباره‌ی تجربه‌ی همکاری با محمدحسین لطیفی افزود: همواره سبک کاری روان و نزدیک به جریان زندگی کارهای آقای لطیفی را دوست داشتم و در این کار هم با توجه به زمان کمی که تا برگزاری جام جهانی داشتیم، نقطه‌نظرات ایشان درباره‌ی داستان و شخصیت‌ها بسیار به کار نگارش سریع‌تر فیلم‌نامه کمک کرد.
نقیبی با اظهار خوشبینی به حاصل نهایی کار گفت: «رویای من: برزیل» فیلمی پر بازیگر و شلوغ است. همچنین قرار است اثری ملی و درباره‌ی فرهنگ‌های مختلف ایرانی در یک جمع بیگانه باشد. فیلمی که قرار است قصه‌هایی عاشقانه را در دل بزرگ‌ترین رخداد فوتبالی جهان با محوریت ایران روایت کند. خودم فکر می‌کنم این فیلم‌نامه هم‌زمان در ستایش عشق، فوتبال و وطن خواهد بود. از این رو سبقه‌ی فرهنگی علیرضا عزیزی و همچنین شیوه‌ی کارگردانی لطیفی در به سرانجام رساندن چنین پروژه‌ی بزرگی می‌تواند نقش موثری داشته باشد.